Härliga fredag

Även om det bara rör sig om ett fåtal timmar så är jag extra lycklig idag för att jag har fått tillbringa natten i min säng och inte någon annanstans. Det uppstod lite kris och panik på jobbet igår. En halvtimme innan jag skulle gå av mitt pass insåg vi att det saknades en nattsköterska. Framför mig såg jag en lång sömnlös jobbnatt eftersom chansen att lyckas hitta någon som frivilligt kan bryta sin ledighet för att komma in och jobba natt med en halvtimmes varsel är minimal. Får vi inte in personal får någon av oss som redan jobbar stanna kvar och göra ett dubbelpass. Ja, ni läste rätt. Det är så det går till på mitt jobb. Och då pratar vi inte om någon kvalificerad övertid, detta är bara något som man förväntas göra. Att sätta sig och försöka ringa in en sjuksköterska klockan halv nio på kvällen kändes ganska lönlöst vid det här laget men i den situationen hade vi inte så mycket att välja på utan chansade – och fick napp på första försöket! Hur ofta händer det egentligen? På mindre än en timme befann hon sig på plats och vi andra kunde lämna stället i trygga händer för att åka hem och sova några timmar. Det var de mest värdefulla timmarna på riktigt länge, trots att jag blev väckt av en febrig Kajsa flera gånger och inte lyckades somna om ordentligt efter klockan fyra.

Så här sitter jag nu, utsövd (nåja, nästan i alla fall) och redo för en ny arbetsdag. Idag är det fredag, vilket för mig innebär en transportsträcka till helgen som jag ju också ska jobba. Men även en hel del mys och tid för umgänge med de bästa.

Ha en härlig fredag!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>